Ga naar de inhoud

  Alle berichten

  Een chloorzwembad of een zoutwaterzwemdad

  Een frisse duik in je eigen zwembad in de Dordogne is een ideale manier om de warme zomerdagen door te brengen. Maar hoe houd je zo’n zwembad schoon en fris? Welke manier van desinfectie past het beste bij jouw zwembad: chloor of zout? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een zwembad op chloor en een zwembad op zout in de Dordogne.

  Voordelen van een chloorzwembad
  Chloor is het meest gangbare desinfectiemiddel voor zwembaden. Het is effectief tegen bacteriën, algen en virussen. Een ander voordeel is dat het water in een chloorzwembad vaak helderder is. Bovendien is chloor overal verkrijgbaar en relatief goedkoop.

  Nadelen van een chloorzwembad
  Toch kleven er ook nadelen aan chloor. Het kan irritatie veroorzaken aan de ogen, huid en luchtwegen. Ook kan het zwembadwater door chloor snel veranderen van pH-waarde, waardoor het noodzakelijk is dit regelmatig te testen en eventueel te corrigeren. Daarnaast is chloor een sterk bleekmiddel, dat niet alleen je zwemkleding kan aantasten, maar ook tuinmeubilair en andere materialen rond het zwembad.

  Voordelen van een zoutwaterzwembad
  Een zoutwaterzwembad is een alternatief voor het traditionele chloorzwembad. Het grote voordeel van zoutwater is dat het milder is voor de huid en ogen. Zwemmers ervaren minder irritatie en droogte, wat het zwemcomfort aanzienlijk verhoogt. Daarnaast zijn zoutwaterzwembaden vaak zelfreinigend. Zoutgeneratoren zetten zout om in chloor, waardoor het dezelfde desinfecterende werking heeft, maar minder chemische bijproducten produceert. Omdat de zoutgenerator continu werkt, is de chloorconcentratie constanter, waardoor het waterbalans minder fluctueert en minder onderhoud nodig is dan bij een traditioneel chloorzwembad.

  Nadelen van een zoutwaterzwembad
  De aanschaf van een zoutgenerator voor je zwembad vergt echter een grotere investering dan het kopen van chloor. Daarnaast kan het zout corrosief zijn voor sommige materialen. Dit betekent dat je extra aandacht moet besteden aan de materialen die je gebruikt voor en rondom je zwembad om zoutschade te voorkomen.

  Alles overwogen, kan het neerkomen op persoonlijke voorkeur en budget. Als je gevoelig bent voor chloor of als je het idee van iets natuurlijkers prefereert, zal een zoutwaterzwembad waarschijnlijk de beste keuze zijn. De initiële kosten zijn hoger, maar je kunt besparen op de lange termijn door verminderde onderhoudskosten. Aan de andere kant is een chloorzwembad een meer betaalbare optie en voor velen een vertrouwde keuze. Welke je ook kiest, je kunt genieten van de luxe van een eigen zwembad in de prachtige regio Dordogne.

  Heeft u plannen voor een nieuw zwembad, of vragen over uw bestaande zwembad neem dan contact met ons op wij helpen u graag met uw zwembad.

  Recente blogposts

  Recente blogposts